KARLEBY. Matchen i Karleby slutade 0-0 och en poäng räckte till för att hålla IFK kvar i division 2. I slutändan hade IFK också haft råd att förlora eftersom PPT fick endast 2–2 mot TP-47. GBK-tränaren Chris Corcoran var inte nöjd med resultatet. – Helt klart var matchen en besvikelse. Vi var det bättre laget och borde ha vunnit, säger Corcoran. Samtidigt konstaterade han att gästerna var mera piskade att ta poäng. – För oss hade matchen inte stor betydelse, men desto större för motståndarna. Men visst var det GBK som radade upp chanserna och var närmare segern. Sist och slutligen hade Vasalaget en målchans, nämligen i 70:e minuten. Jonas Pitkäkangas fick en gratischans, men sköt rakt på Olli Nylund i hemmamålet. GBK:s chanser kom främst via Kim Ågrens framspelningar. Det var också helt på sin plats att just Kim Ågren och IFK-keepern Jakob Strand prisbelönades. På hörna av Ågren nickade Mateusz Brela hårfint förbi målet. Lukas Rasmus hade ett skott som ändrade riktning, men Strand tänjde sig till en fin räddning. På hörna av Ågren var Ville Jylhä nära att näta från nära håll. 52 minuter hade spelats när Ågren serverade en frispark som Brela styrde förbi målet. Benjamin Storbacka hade ett bra skott från 18 meter, men Strand räddade. Det luktade mål i 62:a minuten. Frispark av Ågren, David Carlsson nickskarvade vidare, men Strand gjorde en strålande räddning. Strand parerade också när Ågren gav frispark och bollen ändrade riktning via IFK:aren Merhani Birhane. Och Strand räddade också Carlssons försök från cirka 12 meter. Inga mål och det var glada IFK:are plus deras tiotalet anhängare som fick andas ut. Vad säger du om GBK:s säsong 2016? – Under min tid som tränare i GBK gjorde vi den jämnaste säsongen, vilket är en positiv sak. Vi lämnade inte långt ifrån täten, men tyvärr förlorade vi några viktiga matcher, säger Corcoran. Han ser gärna att lagets stomme fortsätter. – Får vi några förstärkningar kan vi förvänta oss bättre framgångar. Corcoran är också glad över att hans come back lyckades och han fick göra en hel säsong. Hur ser fortsättningen ut? – Jag tränar GBK också säsongen 2017, avslöjar Chris Corcoran.

GBK: Olli Nylund, Mateus Brela, Lawrence Smith, Ville Jylhä (v), Aaro Hedman (42 Tomi Björklund), Kim Ågren (v), Chris Corcoran, Lukas Rasmus, Tobias Wentin, David Carlsson (87 Tom Åstrand), Benjamin Storbacka.