Det var dramatik i den högre skolan när United tog klivet upp till division ett. Ställningen var 3-3 och TPV var i förarsätet tack vare flera mål på bortaplan. Klockan hade tickat en bra bit över 90 när Wilma Sjöholm bara drog in en boll från kanten. Framför målet stod Ida Backman som fick en tå på lädret som sökte sig in i mål. Efter det hann TPV få upp bollen på offensiv planhalva en gång till. Men United rensade och matchen var över. Och i stället för det praktfiasko som höll på att målas upp blev det vilda glädjescener. Flera av spelarna grät av lycka efter slutsignalen och tränaren Keijo Paananens glädje var inte heller att missta sig på. Och inte undra på. Den spänning och dramatik som utspelade sig på Västraplan var av den typ som lockar upp känslorna till ytan. Wilma Sjöholm gav United lednignen efter 11 minuter och bara tre minuter senare drog Ronja Forslund in en frispark direkt i mål. United fick också in ett psykologiskt väldigt stärkande mål när Sjöholm satte trean i den andra tilläggsminuten av första halvlek. Men det var inte över. TPV gjorde två snabba mål i början av andra och i det skedet var Tammerforslaget bara ett mål från avancemang. Och efter 82 minuter gjorde Niina Huotari sitt andra mål, ställningen var 3-3 och United var chockat. Men, i matchens allra sista minut gjorde Ida Backman Unitdes fjärde mål och avancemanget till division ett är ett faktum. FC United: Leena Hatanpää, Isabella Storvall, Hanna Emet, Josefine Sjöblom, Manda Kulla, Ulrika Palmberg, Ronja Forslund, Sanna Ög, Vanessa Haaavisto (64 Ida Backman), Wilma Sjöholm, Lovisa Vikström.