Jaro fick en dålig start när Joonas Ilomäki gav gästerna ledningen redan efter tre minuter. Hemmalaget tvingades till en sen förändring när Samu Alanko sträckte sig på uppvärmningen. Kevin Larsson hoppade in i stället och det var också han som stod för kvitteringen efter 17 minuter. Larsson var Jaros piggaste spelare matchen i genom och låg bakom flera farliga chanser. Men ribban lurade honom vid ett par tillfällen och yttern stannade på ett mål. Det gjorde inte GrIFK som hade bra utdelning på sina lägen. Feton Seferi gjorde 2-1 med fem minuter kvar av första halvlek och alldeles i början av den andra utökade samme man ledningen till 3-1. Efter en timme släckte Samuel Langhoff Jaros hopp med sitt 4-1 mål. Samtidigt började TPS göra mål hemma mot Ekenäs och där med spelade det ingen roll hur matchen i Jakobstad slutade. TPS vann till slut med 3-0 och säkrade andra platsen av egen kraft. JJK vann hemma mot Oulu och stiger till ligan. I Jakobstad satte Alvarado Morin säsongens sista mål när han reducerade till 2-4 med tre minuter kvar.