Hej, Micke! Den 3 november ska du hålla en föreläsning i Vasa om din kärlek till lokalproducerad mat. Hur känns det? – Det känns bra, det ska bli jätteroligt. Jag hoppas ju att det kommer folk. Jag kan lova en intressant och lite annorlunda diskussion, för folk ser ju vanligen endast till sin näromgivning då det gäller lokalproducerat medan jag ser på hela Norden. Det viktiga, anser jag, är ändå att använda de råvaror som finns i närområdet. Det har blivit väldigt populärt med lokalproducerad mat, varför? – Jag tror det beror på att folk har fått upp ögonen för vad de sätter i sig. De har också blivit mer intresserade av mat och av klimatet. Många har också insett att vi i Norden har ett fantastiskt klimat som ger en alldeles speciell sorts kvalitet på råvarorna. Hur går din bokförsäljning? Har du fått respons på boken? – Den rullar på. Böckerna säljer ju i alla fall. Jag får signera böcker hela tiden och jag har fått fin respons på dem. Många kommer fram till mig och säger att det är en bra bok, speciellt de fiskare som är med i den. Där märker man att det finns en framtid för den lokala fiskenäringen. – Jag är stolt över den, säger Björklund.