Här på Västerbyvägen i Eugmo hittades katten Fredrik på fredagsmorgonen. Katten Fredrik

Katt kördes över avsiktligt trodde ägare

Axel Brink-ÖT -
Mycket tydde på att någon avsiktligt skulle ha kört över katten Fredrik på fredagsmorgonen i Eugmo. Det hela visade sig vara en olyckshändelse.

På fredagsmorgonen hittades katten Fredrik överkörd på Västerbyvägen i Eugmo i Larsmo. Någon hade under natten svängt över på fel sida av vägen för att träffa katten, trodde ägaren Karita Nynäs.

Det var Karita Nynäs man som såg blodfläcken då han var ute med hundarna på morgonen. Det hade fallit snö under natten och hjulspåren syntes därför tydligt. Det handlar inte heller om att chauffören har fått sladd på bilen, tror Nynäs, eftersom spåren var raka och prydliga.

– Vi har många katter och i somras blev en överkörd. Då stannade föraren och satte katten i en korg och kom och knackade på och undrade om det var vår katt. Normala människor kommer och frågar.

Nu hoppas Nynäs att den eller de som körde över katten Fredrik på fredagsmorgonen får sig en rejäl tankeställare.

– Jag undrar nog vad det är för människor som gör sånt här.

Föraren: Det var en olyckshändelse

Under kvällen ringde personen som kört över katten till ÖT:s redaktion. Det var omkring klockan 6.20 som mannen hade färdats i riktning bort från Västerbyn mot Larsmovägen. Han hade då sett en katt sittande på höger sida av vägen. Utan förvarning hade katten hoppat ut framför bilen och blivit överkörd.

Mannen hade då stannat bilen och sett att katten blivit liggande i plågor på sidan av vägen. Föraren gjorde då ett snabbt beslut att avliva katten genom att backa sin bil över katten. Efter detta gick personen ut för att titta närmare på katten. Katten saknade halsband.

- Eftersom jag hade bråttom valde jag att låta katten ligga kvar på vägen. Jag hade inte tid att gå och knacka dörr och fråga vems katten var. Under dagen har jag grubblat på ifall jag gjorde rätt.

Föraren har varit i kontakt med kattens ägare och ärendet borde nu vara upprett.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan