NyhetsbildZoom
Vasa, Jakobstad, Karleby och Seinäjoki har en större andel narkotikabrott än övriga kommuner inom Österbottens polisinrättnings område. Foto: Lehtikuva

Drogpåverkad försökte smita från polisen

Fredrik Westblom -
En 28-årig Vasabo körde bil drogpåverkad i Storkyro på fredagskvällen.

Vid halv åtta-tiden på kvällen såg en polispatrull en personbil som körde för fort på Kyrövägen i Storkyro. Polisen följde efter bilen och föraren svängde då till höger in på en annan väg. Bilen accelererade snabbt och hastigheten uppmättes till 76 kilometer i timmen på femtioområde.

Då polisen slutligen stannade bilen visade det sig att föraren, en 28-årig man från Vasa, var drogpåverkad. Mannen saknade körrätt och har dessutom tidigare kört utan körrätt tre gånger på ett år.

Mannen fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov. I bilen fanns tre passagerare varav en var bilens ägare. Föraren misstänks för förande av fortskaffningsmedel utan behörighet, äventyrande av trafiksäkerheten samt rattfylleri. Bilens ägare misstänks för körkortsförseelse, eftersom han överlämnade fordonet åt en chaufför som saknade körrätt.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan