NyhetsbildZoom
En bil började brinna på lördagen. Foto: Johanna Granvik

Elfel orsakade troligen bilbrand

Fredrik Westblom -
En bil började brinna i Stenhaga på lördagen.

Orsaken är inte fastställd men det rör sig troligen om ett elfel, uppger brandförman Esa Mäki på Österbottens räddningsverk.

Larmet kom vid två-tiden på lördagen. En äldre bil hade börjat brinna på GW-Gallerians parkering i Stenhaga. Tre enheter ryckte ut men själva släckningsarbetet sköttes enbart av en.

Själva uppgiften tog tjugo minuter.

Inga människor kom till skada men bilen totalförstördes. Ägaren, som var i butiken då olyckan skedde, lokaliserades också.

Hur vanligt är det att sådana här olyckor händer?

– Det är ganska vanligt. Vi får rycka ut på sådana här uppdrag en till två gånger i månaden. Det lönar sig att se efter, speciellt med äldre bilar då det är kallt. Om det finns felaktigheter i elsystemen kan olyckan lätt vara framme, säger Mäki.

Polisen var också på plats.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan