NyhetsbildZoom
Nokia 6

Ny Nokia-mobil presenteras

FNB -
Finska HMD Global har presenterat sin första smarttelefon som säljs under Nokias varumärke. Telefonen fungerar med Googles operativsystem Android.

Telefonen som fått namnet Nokia 6 säljs endast på den kinesiska marknaden via JD.com, en av världens största nätaffärer. Priset på telefonen kommer att ligga kring 230 euro.
Enligt bolaget kombinerar den nya telefonen hög kvalitet med hållbarhet. Telefonen har ett aluminiumskal, en skärm på 5,5 tum och en kamera på 16 megapixel. Processorn är en Snapdragon 430 tillverkad av Qualcomm.

Priset har satts så att det ska motsvara de kinesiska konsumenternas krav och behov. Enligt HMD finns det över 550 miljoner smarttelefonanvändare i Kina, och antalet ökar snabbt.

– Den kinesiska marknaden är strategiskt viktig, och där uppskattas kvalitet och design på premium-nivå, står det i ett pressmeddelande från bolaget.
Fler produkter utlovas

HMD Globals vd Arto Nummela säger i pressmeddelandet att bolaget kommer att presentera fler produkter under årets första halva. HMD Global är ett nytt bolag som har grundats för att sälja mobila produkter under Nokias varumärke.

Företaget har ensamrätt till varumärket då det handlar om mobiltelefoner och pekplattor för de följande tio åren. Nokia får samtidigt royalty-avgifter för varumärken och patent av HMD. HMD:s samarbetspartners sköter det egentliga ingenjörsarbetet i produktutvecklingen och tillverkningen av telefonerna.
Android är det mest använda operativsystemet i smarttelefoner.

Uppdaterad 8.1 2017 klockan 10:20

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Sport

Skrabb med när Norrköping vann

Simon Skrabb fick äntligen chansen från start för Norrköping i allsvenskan. Han blev utbytt i 90:e minuten då Norrköping vände sin dystra trend och bortavann med 0-1 mot överraskningslaget Sirius.

Nyhetsbild
Sport

Tshibasu igen i hetluften

Washilly Tshibasu hamnade igen i hetluften när KPV bortavann i Grankulla. Han blev utvisad och ska därmed vara avstängd i söndagens seriefinal mot TPS.

Sport

Ny förlust för PeFF-damer

PeFF:s division 2 lag förlorade med 5-0 (3-0) borta mot JyPK2. Vanessa Björkgård fick en varning.

Sport

Ny förlust för PeFF-damer

PeFF:s division 2 lag förlorade med 5-0 (3-0) borta mot JyPK2. Vanessa Björkgård fick en varning.

Mest läst senaste veckan