NyhetsbildZoom
Kommunikationsminister Anne Berner (C). Foto: Lehtikuva/Markku Ulander

Berner: Mindre avgifter för bilar med mindre utsläpp

FNB -
Om de planerade användaravgifterna för trafiklederna tas i bruk ska bilister som kör med bilar med mindre utsläpp betala lägre avgifter än andra. Det säger kommunikationsminister Anne Berner (C) i Kauppalehti.

Indelningen skulle dessutom främja regeringens målsättning på att det ska finnas 250 000 elbilar och 50 000 gasbilar på de finska vägarna senast år 2025.

Avgifterna ska enligt planen tas i bruk nästa år.

Utredningen är ännu inte klar men det är möjligt att nya bilar som köps innan förändringen kan befrias från användaravgifterna under ett visst antal år. Förändringarna förutsätter grundandet av ett trafiknätsbolag.

Det nya bolaget skulle ansvara för underhållet och byggandet av trafiklederna i Finland.

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan