NyhetsbildZoom
Seppälä ska minska antalet butiker i Finland. Foto: Lehtikuva

Seppälä i Vasa blir kvar

Matias Risikko -
Koncernen Seppälä stänger 14 butiker och börjar samarbetsförhandla efter trettondagen.

Förra veckan rapporterade Iltalehti att klädkedjan Seppälä stänger 14 butiker och inleder samarbetsförhandlingar. Seppälä har 91 affärer i Finland och 18 i Estland. I Finland har kedjan över 500 anställda. 55 personer berörs av samarbetsförhandlingarna.

– Samarbetsförhandlingarna gäller inte butikerna i Vasa, Jakobstad eller Karleby, säger Eveliina Melentjeff verksamhetschef på Seppälä.

Hon och hennes make köpte Seppäläaffärerna av Stockmann 2015.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan