NyhetsbildZoom
Natten till torsdag blir det halt igen. Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Snart kommer halkan

Harald Grönstrand -
Natten till torsdag kommer det sannolikt att både regna och snöa. Meteorologen varnar för halt väglag i Österbotten.

För en vecka sedan var köerna till akuten vid Vasa centralsjukhus långa. Många hade fallit som en följd av halkan, och väglaget bilvägarna orsakade också flera olyckor.Nu har vägarna tinat upp. På akuten uppger man att läget normaliserats och att köerna försvunnit. På räddningsverket är läget likadant, under den senaste tiden har man inte haft ryckt ut till en enda trafikolycka som orsakats av halka.

Däremot kommer halkan igen. Meteorolog Juha Tuomola på Meteorologiska institutet varnar för att väglaget kommer att bli sämre.

– Det är svårt att säga när det händer i Österbotten, men natten till torsdag tar det sannolikt och både regnar och snöar, säger han.

Han säger ändå att det är en möjlighet att snöfallet som kommer från sydväst endast når Satakunta på torsdagen. Därför har man inte heller utfärdat någon varning ännu, man väljer att avvakta.

– Men senast på fredag kommer det att bli halt igen på vägarna i Österbotten.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Sport

Skrabb med när Norrköping vann

Simon Skrabb fick äntligen chansen från start för Norrköping i allsvenskan. Han blev utbytt i 90:e minuten då Norrköping vände sin dystra trend och bortavann med 0-1 mot överraskningslaget Sirius.

Nyhetsbild
Sport

Tshibasu igen i hetluften

Washilly Tshibasu hamnade igen i hetluften när KPV bortavann i Grankulla. Han blev utvisad och ska därmed vara avstängd i söndagens seriefinal mot TPS.

Sport

Ny förlust för PeFF-damer

PeFF:s division 2 lag förlorade med 5-0 (3-0) borta mot JyPK2. Vanessa Björkgård fick en varning.

Sport

Ny förlust för PeFF-damer

PeFF:s division 2 lag förlorade med 5-0 (3-0) borta mot JyPK2. Vanessa Björkgård fick en varning.

Mest läst senaste veckan