NyhetsbildZoom
Det finns runt 60 000 flyktingar i Grekland. De har drabbat hårt av kylan i landet. Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Kölden skapar lidande i Greklands flyktingläger

FNB-Ritzau-TT -
Det ovanligt kalla vädret fortsätter i delar av Europa. I Grekland har köld och snöfall gjort livet svårt speciellt för de omkring 60 000 flyktingar och migranter som befinner sig i läger i landet.

En del av flyktingarna har flyttats till uppvärmda baracker och tält. I vissa områden har temperaturen sjunkit till –14 grader, rapporterar Guardian.

På ön Lesbos befinner sig fortfarande kring 2 500 personer på ett överbefolkat läger med sommartält som sitt enda skydd.

Humanitära organisationer varnar för att det finns risk för att många kommer att dö om inte människorna kan flyttas varma skydd.

Kölden skapar problem även i andra delar av Balkan. I Serbiens huvudstad Zagreb har temperaturen sjunkit till 15 grader under nollstrecket. I staden finns 2 000 flyktingar och migranter som inte får plats i myndigheternas boenden. De kan inte heller resa vidare från Serbien.

I Polen meddelade myndigheterna att ytterligare sex personer hade dött av köld under det senaste dygnet. Sammanlagt har över 40 personer frusit ihjäl i Europa i vinter.

Snö fortsätter att orsaka problem för flygen i Turkiet. I Istanbul föll över en halv meter snö under helgen.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan