NyhetsbildZoom
Det finns runt 60 000 flyktingar i Grekland. De har drabbat hårt av kylan i landet. Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Kölden skapar lidande i Greklands flyktingläger

FNB-Ritzau-TT -
Det ovanligt kalla vädret fortsätter i delar av Europa. I Grekland har köld och snöfall gjort livet svårt speciellt för de omkring 60 000 flyktingar och migranter som befinner sig i läger i landet.

En del av flyktingarna har flyttats till uppvärmda baracker och tält. I vissa områden har temperaturen sjunkit till –14 grader, rapporterar Guardian.

På ön Lesbos befinner sig fortfarande kring 2 500 personer på ett överbefolkat läger med sommartält som sitt enda skydd.

Humanitära organisationer varnar för att det finns risk för att många kommer att dö om inte människorna kan flyttas varma skydd.

Kölden skapar problem även i andra delar av Balkan. I Serbiens huvudstad Zagreb har temperaturen sjunkit till 15 grader under nollstrecket. I staden finns 2 000 flyktingar och migranter som inte får plats i myndigheternas boenden. De kan inte heller resa vidare från Serbien.

I Polen meddelade myndigheterna att ytterligare sex personer hade dött av köld under det senaste dygnet. Sammanlagt har över 40 personer frusit ihjäl i Europa i vinter.

Snö fortsätter att orsaka problem för flygen i Turkiet. I Istanbul föll över en halv meter snö under helgen.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan