Trump sade att kongressen bör upphäva reformen omedelbart och ersätta den med en ny hälsovårdslag så fort som möjligt.

– Vi måste agera. Obamacare har varit en katastrof, sade Trump till tidningen.

Han sade att kongressen bör rösta om att upphäva Obamacare "troligen i något skede nästa vecka" och en ersättande lag bör vara klar "mycket snabbt efteråt eller samtidigt".

Trump tillade att det inte är acceptabelt att Republikanerna häver Obamacare i kongressen och sedan använder flera år till att skissera upp en ny lag.


"Bör inte tas bokstavligt"

I praktiken skulle det vara en synnerligen stor utmaning om inte omöjligt att snabbt ersätta Obamacare med ett annat system. Obamacare trädde i kraft 2010 efter att den hade beretts i två år.

Republikanernas ledning har sagt att upphävningen av Obamacare är en av de frågor som partiet prioriterar högst. Partiet har dock inte lagt fram någon klar plan eller tidtabell för detta.

Trumps kommentarer väckte enligt CNN en del förvirring i Republikanernas led. Flera partimedlemmar konstaterade omedelbart att de tolkar Trumps kommentarer som mera bildliga än bokstavliga.

– Jag tror att han talade om koncept och jag godkänner hans koncept, sade Louisianasenatorn Bill Cassidy till CNN.

Cassidy tillade att medierna tolkade Trump bokstavligt, men inte på allvar medan Trumps anhängare tog Trump på allvar, men inte bokstavligt.