NyhetsbildZoom
Sommarjobb. Foto: Arkiv

Karleby erbjuder 250 sommarjobb

Tom Johanson -
Unga i Karleby har möjlighet att erhålla stadens sommarjobb även i år. Cirka 250 jobb bjuds ut och ansökningstiden börjar nästa vecka.

Personer som är födda 1996-2000 han söka sommarjobben. Bara de som söker via stadens elektroniska sommarjobbsansökan senast den 28 februari beaktas. Man försöker i första hand anställa unga som inte har fått sommarjobb hos staden tidigare.I fjol söktes sommarjobben av 941 personer av vilka 287 kunde anställas. Tekniska verket anställde över hälften av sommarjobbarna (155 personer). Bildningsväsendet anställde 52, koncernförvaltningen 41 och social- och hälsovårdsväsendet 39 personer. För sommarjobben inom social- och hälsovården svarar Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite från och med den 1 januari 2017.

För jobb av samma kravnivå betalas samma lön. Sommarjobbarnas uppgiftsbaserade lön är 1.000 euro i månaden. För dem som har studerat branschen i fråga minst ett år är anställningens längd en månad och arbetstiden branschens normala arbetstid. De får cirka 1 124 euro i totallön.

Beskedet om sommarjobb sänds senast den 24 april till alla sökande.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan