NyhetsbildZoom
Jävmisstankarna mot statsminister Juha Sipilä (C) har inte diskuterats i regeringen säger utrikesminister Timo Soini (Sannf). Foto: Lehtikuva/AFP

"Regeringen har inte diskuterat jävfrågor"

FNB -
Jävmisstankarna mot statsminister Juha Sipilä (C) har inte diskuterats i regeringen. Det uppgav utrikesminister Timo Soini (Sannf) för FNB under sitt pågående besök i Turkiet på onsdag kväll.

Soini vill inte ta ställning till misstankarna, men konstaterar av egen erfarenhet att det är tungt för politiker att kallas in till justitiekanslern eller justitieombudsmannen.

– Jag har själv synats av justitiekanslern och vet att det inte är så bekvämt, säger Soini.

Han anmäldes efter att ha vägrat ge intervjuer till Hufvudstadsbladet och andra tidningar som ägs av KSF Media. Soini konstaterade att tidningarna antytt att han är rasist.

Justitiekansler Jaakko Jonkka tog ställning i den frågan i februari. Enligt JK bröt minister Soini inte mot reglerna om att behandla massmedierna jämlikt.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan