NyhetsbildZoom

Diskussion om firandet av Finland

Jessica Poikkijoki -
Nästa vecka ordnas i Karleby ett diskussionsmöte för alla som är intresserade av olika sätt att fira Finlands hundraårsjubileum.

Temat för Finlands jubileumsår är ”tillsammans”. I Karleby bjuder stadens kulturbyrå in alla intresserade till en diskussion om evenemang som redan har planerats in och evenemang som man hoppas kunna planera in under 2017.

Särskilt välkomna är föreningar som har idéer om hur de själva kunde vara med och fira Finlands 100 år av självständighet.

Det står redan klart att jubileumsprogram kommer att ordnas under Karleby Sommarveckor och höstens kulturvecka för barn och unga.

Diskussionstillfället om evenemang och andra frågor kring Finland 100 år ordnas i Karlebysalen i Karleby stadshus tisdagen den 17 januari klockan 18. Anmälningar görs till kulturbyrån senast den 16 januari, antingen till e-postadressen kulttuuri@kokkola.fi eller telefonnumret 044 780 9260 eller 050 338 8312.


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan