NyhetsbildZoom
Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu och Timo Soini (anländer till ambassadörskonferensen. Foto: Adem Altan

Soini talade i Turkiet

FNB -
Finland stöder Turkiets process på vägen mot EU-medlemskap, men EU:s krav måste uppfyllas.

Det var utrikesminister Timo Soinis (Sannf) huvudbudskap då han talade inför diplomater i Istanbul.

Soini var en av de inbjudna på ett årligt diplomatseminarium som ordnas av Turkiets utrikesministerium. I sitt tal tog han också upp att yttrandefriheten och pressens oberoende måste respekteras även i tunga tider.

Under sitt besök i Turkiet träffade Soini president Recep Tayyip Erdogan, utrikesminister Mevlüt Cavusoglu och premiärminister Binali Yildirim.

– Det här har varit en mycket intressant dag som jag säkert minns resten av mitt liv, säger Soini till FNB.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan