NyhetsbildZoom
Räddningsverk, brandkår. Foto: Arkiv

Stenkross brann i Pedersöre

VBL-ÖT -
Brandkåren i Bennäs ryckte ut till en stenkross som brann på onsdagsmorgonen.

Det var vid tiotiden på onsdagsmorgonen som en hydraulslang gick sönder på en stenkross i Bennäs. Stenkrossen var i full gång och hydrauloljan sprutade ut på maskinens motor och började brinna.

– Det brann ganska rejält eftersom maskinen fortsatte pumpa hydraulolja ända tills man fick stängt av den, säger jourhavande brandmästare Tore Lindström.

Enheten från Bennäs ryckte ut till platsen och man fick enligt Lindström snabbt släckt branden och fortsatte att spruta vatten på maskinen för att få den att kallna.

Själva maskinen klarade sig förhållandevis bra, men åtminstone motorn och elsystemet måste förnyas. Inga personer skadades i samband med branden.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan