Den amerikanske countryartisten Doug Seegers gör ett nytt besök i Österbotten. Han har konsert i samlingshuset i Kållby den 29 mars. Följande dag spelar han i kulturhuset Dux i Kristinestad.

Förra året var Seegers på två besök i Österbotten. I februari 2016 gjorde han sin­a första Finlandsspelningar. Samtliga tre konserter – i Schaumansalen i Jakobstad, Ritz i Vas­a och i Frans Henriksonsalen i Närpes – var fullsatta. Han återkom och gjorde en konsert på Ritz i augusti.

Seegers blev känd i Sverige då han medverkade i tv-programmet "Jills veranda" den 5 mars 2014. Seegers, som vid tillfället var hemlös, satt på en parkbänk i Nashville när produktionsteamet upptäckte honom. Han framförde sin låt "Going Down to the River" som Jill Johnson och Magnus Carlson gillade så mycket att de ville spela in låten i Johnny Cash gamla studio och bygga det sista avsnittet kring Seegers, hans låt och bakgrund.Seegers debutalbum "Going Down to the River" har vid tre tillfällen nått första platsen på Sveriges officiella topplista.