Den äldsta våldsdomen som FNB har tagit del av är från Karleby tingsrätt 2003. Då skar han sitt offer i ansiktet med en kniv.

Mannen har också dömts för att ha knivskurit samma 45-åriga kvinna som i måndags häktades tillsammans med honom som misstänkt för styckmordet. Domen för grov misshandel föll i Kuusamo i februari 2011. Enligt den hade mannen skurit kvinnan med en kniv i huvudet och på andra delar av kroppen. Han hade dessutom hotat att döda henne.

I samma rättegång behandlades en annan grov misshandel i Kuusamo i oktober 2010. Mannen hade angripit en annan man med en kökskniv. Mannen dömdes till fängelse i två år och två månader för grov misshandel och flera andra brott.

Misshandlade kvinna och barn

Det nu häktade paret har varit gifta, men är nu uppenbarligen skilda. 2009 dömdes mannen till drygt tre månaders fängelse för att ha misshandlat en annan kvinna som han sällskapade med samt kvinnans två månader gamla barn i Kemi. Han hade kommit ut ur fängelset en månad tidigare.

Mannen har också dömts för flera trafikförseelser och i anslutning till dem minst två gånger för våldsamt motstånd mot tjänsteman. Båda gångerna körde han rakt på en polisbil då polisen försökte stoppa honom.

I Torneå 2002 körde han rakt in i sidan på en polisbil så att två poliser skadades. Den gången blev domen fem månaders fängelse.