NyhetsbildZoom
Viktigt för mig. #viktigtförmig Foto: Grafik: Kati Hiekkanen

Vad är viktigt för dig inför valet?

Björn Nyberg -
Är det bättre med små eller stora skolor? Kan små kommuner klara sig bra? Behövs kommunala hockeyrinkar? Ställ en fråga så skriver vi!

Människor bor där de bor, barnen går i närmaste skola och de vuxna tar alltid samma väg till jobbet. Hur denna närmaste omgivning ser ut bestämmer vi själva.

Det är därför lokaldemokratin är den kanske viktigaste demokratin, och det är därför kommunalvalet har stor betydelse.

Det är bara fyra veckor kvar till valet, och det är givetvis viktigt också för oss på Vasabladet och Österbottens Tidning.

Inför valet vill vi nu gärna ha hjälp av er läsare. Vad är viktigt för er inför kommunalvalet? Vad borde vi utreda? Vilka frågor måste debatteras mer grundligt?

I det här formuläret kan du berätta vad du vill veta. Det kan gälla stort och smått, ideologiska frågor eller konkreta byggprojekt, allt som kommunen och dess politiker på något sätt har att göra med. Eller kanske något de inte gör, men borde ta itu med.

Det går också bra att ställa din fråga via sociala medier under hashtaggen #viktigtförmig.


Här kommer du till formuläret.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan