NyhetsbildZoom
Tågstationen i Vasa. Foto: Arkiv/Matias Risikko

Flygstrejk fyller tågen

Patrick Sjöholm -
När Finnair i dag eftermiddag ställer in över 90 flygningar sätter VR in fler vagnar på tågrälserna norrut.

Omkring 6 500 passagerare drabbas av flygstrejken som pågår klockan 15-19 i dag.

VR antar att veckoslutets tåg är mer fyllda än under normala helger på grund av flygstrejken.

En del av tågen som åker norrut från Helsingfors är därför utrustade med fler vagnar för att möta de strejkdrabbade resenärerna.

VR har sedan tidigare full vagnkapacitet på sträckan Vasa-Helsingfors.

Om parterna i flygstrejken inte kommer överens fortsätter strejkerna nästa vecka på onsdag, torsdag och fredag.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan