NyhetsbildZoom
Det blev en mållös match för GBK Foto: Arkiv/Markku Jokela

Transfer gav utdelning för GBK:are

Sören Bäck -
UPPDATERAD. Wilma Sjöholm hade svårt att ta en plats i landslaget för de som var ett år äldre när hon spelade med United, men nu genast efter transfern till GBK togs hon ut till EM-truppen.

Den 1999-födda Sjöholm är en av de 18 spelarna i U19-landslaget bestående av spelare födda 1998 och 1999 som deltar i EM-fortsättningskvalet i Irland mellan den 4 och 9 april. Förutom värdnationen spelar Finland mot Ukraina och Skottland om en plats i EM-slutspelet i augusti. Även den bästa grupptvåan i de sex grupperna går vidare.

Sjöholm lyckades slå sig in i truppen trots att konkurrensen var hårdare än någonsin.

– Just nu är alla aktuella spelare skadefria så det var många goda kandidater som lämnade utanför. Eftersom man bara får välja 18 spelare var det en fördel för de som är mångsidiga och kan spela på olika platser, säger chefstränaren Marianne Miettinen.

Unitedtränaren Keijo Paananen tycker att Sjöholm passar bäst som ytter när hon ofta får komma rättvänd och utmana med sin fart och teknik.
- Däremot kom hon inte till sin rätt som en av två anfallare när GBK spelade mot TPS i lördags. Å andra sidan var TPS mycket bra. GBK hade egentligen ingen chans, utan kunde ha förlorat med 10–0, säger Paananen om matchen som TPS vann med 5–1 utan den igen knäskadade Riikka Ketoja.
Enligt Paananen skulle Sjöholm också haft chansen att spela med landslaget för äldre i fjol, men prioriterade då spel med den egna åldersklassen.
- Fast det är klart att det nu är mycket enklare för Bollförbundet att ta ut henne när hon spelar i damligan. Så har det alltid varit, säger Paananen.

Sjöholms lagkamrat Monica Hagström (GBK) har i sin tur blivit uttagen till den dubbellandskamp som U17-landslaget spelar mot Tjeckien den 23 och 25 mars. Siiri Koivula (VIFK) gör sin debut i dessa sammanhang.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan