NyhetsbildZoom
Valmet Automotive i Nystad rekryterade tusen anställda i år för produktion av Mercedes-Benz GLC. Foto: valmet

Valmet kallar till presskonferens - spekulationerna går vilda

Fredrik Westblom -
Valmet kallar till en mystisk presskonferens på onsdagen, skriver Aamulehti. Det rör sig om en "stor nyhet som leder till nyrekryteringar", enligt fabriken.

Nyheten att Valmet Automotive, finländsk biltillverkare i Nystad, kallar till presskonferens på onsdagen slog ner som en bomb på måndagen.

Spekulationerna kring vad presskonferensen kommer handla om lät inte vänta på sig. På Aamulehti spekulerar Kari Pitkänen i att Valmet Automotive på onsdagen kommer tillkännage att de kan börja tillverka el- och hybridbilar, alternativt batteripaket, åt Mercedes-Benz.

– Fabriken har i praktiken ingått äktenskap med Mercedes-Benz gällande produktion och logistik. Förstås kan jag ändå ha helt fel i mitt antagande, skriver Pitkänen i artikeln.

Det här är intressant främst gällande Vasaregionens försök att få Teslas batterifabrik, skriver han.

Tidigare i år meddelade Valmet att de anställer över tusen nya bilmontörer. Den här nyheten innebär alltså enligt fabrikens pressinbjudan ytterligare nyanställningar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Utrikes

Mentalt stora avstånd i Norden

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Mary Gestrin är kommunikationschef på Nordiska Ministerrådet och Nordiska Rådet. Hon är född i Helsingfors och jobbade inom Yle i 30 år innan hon flyttade till Köpenhamn.

Nyhetsbild
Sport

Retsam förlust för Jaro B

Fotboll FM-slutserien
Jaro B-KuPS 0-2-(0-1)
Trots en bra första halvlek förlorade Jaros B-juniorer FM-slutseriematchen mot KuPS med 0-2-(0-1).

Nyhetsbild
Utrikes

På gränsen mellan två kulturer

Den regionala dialekten är på väg att dö ut. Även standardtyskan är i fara. Alsaceborna kämpar för att behålla sin språkliga och kulturella identitet.

Nyhetsbild
Utrikes

Löfven bryter tystnaden om svenska IT-skandalen

Sveriges statsminister Stefan Löfven kommenterar för första gången Transportstyrelsens hantering av känsliga uppgifter.

Mest läst senaste veckan