Ryssland ska utbilda kurdiska styrkor

FNB–AFP -
Ryssland kommer att börja utbilda kurdiska styrkor i Syrien, uppger en talesman för kurdmilisen YPG.

Enligt talesmannen Redur Xelil har parterna undertecknat ett avtal om samarbetet. Enligt avtalet kommer Ryssland även att bygga en militärbas i norra Syrien.

Avtalet väntas väcka ilska i Turkiet som räknar YPG som en terroriströrelse.

YPG utgör huvudparten av den USA-stödda alliansen SDF som under den senaste tiden har erövrat stora områden från extremiströrelsen IS i norra Syrien. SDF avancerar kring IS de facto huvudstad al-Raqqa.

SDF får vapen, utrustning och flygunderstöd från den USA-ledda koalitionen mot IS. Styrkan stöds även av specialstyrkor från flera västländer. (FNB–AFP)

Andra läser just nu
25.7 kl 20:19
25.7 kl 20:32
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan