Energyweek fortsätter med ny kraft i dag. Dels ordnas ett sol- och vindkraftsseminarium med tillhörande mässa i stadshuset och dels ordnas ett helt nytt evenemang på Ritz.

– Det handlar om energy business forum. Där behandlar vi internationella affärer och vilka möjligheter som finns för global handel, säger Hanna Alavillamo, kommunikationschef för Energy Vaasa.

Dessutom får Vasa fint besök i dag i form av Ville Niinistö (de Gröna) och Miapetra Kumpula-Natri (SDP), som talar på vind- och solkraftsseminariet.

– Jag rekommenderar verkligen alla att se just dessa programpunkter i dag. Även mässan som ordnas i stadshuset är värd att se, säger Alavillamo.

Måndagens evenemang var lyckat, anser Mia Brännbacka från Österbottens handelskammare. Närmare 250 personer deltog, menar hon.

– Personligen anser jag att diskussionerna om smarta elnät, det vill säga vanliga hushåll som producerar el och är uppkopplade mot elnätet, var väldigt intressanta.

Vad ansåg besökarna?

– De jag har tala med har varit väldigt nöjda, säger Brännbacka.

Kumpula-Natri öppnar dagens program klockan 11. 11.45 deltar hon i en programpunkt om energiunionen. Därefter fortsätter Ville Niinistö klockan 12 om Finlands energipolitik.

Här hittar du energiveckans program.