Som Icona Pop har Aino Jawo och Caroline Hjelt sålt miljoner singlar, haft musik med i HBO-succén "Girls" och varit förband till Miley Cyrus, Katy Perry och One Direction. Nästa steg: TV4:s "Så mycket bättre".

– Vi är så otroligt peppade! Vi har inte sett programmet så mycket, men av det lilla vi sett verkar alla ha otroligt kul, säger Caroline Hjelt till TT.


Lugnare sommar

Det är inte första gången Icona Pop fått frågan om att vara med i programmet, men det är först i år schemat tillåtit dem att tacka ja. I sommar är duon är i Sverige för att spela in ett nytt album, och då finns det en lucka för "Så mycket bättre"-inspelning på Gotland.

– Vi brukar ha det helt fullspäckat med turné utomlands, men nu är det lite lugnare för första gången på länge och "Så mycket bättre" kräver ju mycket förberedelser, säger Aino Jawo.


Historierna bakom

Icona Pop får sällskap av Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij och Eric Saade, som sedan tidigare i veckan är klara för programmet.

– Det ska bli så kul att lära känna de andra artisterna, få höra deras historier. Och folk vet kanske inte så mycket om oss, även om man har hört våra låtar på radio känner man kanske inte till historierna bakom. Vi har ändå varit ett band i åtta år och gått igenom mycket tillsammans, säger Aino Jawo.

Vilken av era låtar hoppas ni att de andra artisterna inte ska missa att tolka?

– "Manners", vår första låt. Den kommer alltid att betyda jättemycket för oss och var den låt som formade vårt sound.


Den åttonde säsongen av "Så mycket bättre" sänds i TV4 i höst.

Icona Pop

  • Aino Jawo och Caroline Hjelt fick skivkontrakt som Icona Pop 2009.
  • 2011 kom ep:n "Nights like this" som följdes av ännu en ep, "Iconic", året därpå.
  • Debutalbumet "Icona Pop", som bland annat innehöll superhitten "I love it", släpptes 2012. 2013 kom uppföljaren "This is... Icona Pop".
  • Har spelat live i stora amerikanska produktioner som "Late night med Jimmy Fallon", "The today show", "Late show med David Letterman" och den amerikanska versionen av "Talang".
  • Duon är numera baserad i Los Angeles och New York.