Flera människor samlades nära polisavspärrningarna vid Westminster efter dådet där fem personer, däribland gärningsmannen, dödades och omkring 40 skadades.

– Polisen gör ett bra jobb. Detta måste vara den säkraste platsen i staden just nu, säger londonbon Phoebe Lanzer.

Han får medhåll av landsmannen Daniel Redfearn som även han befann sig vid polisavspärrningarna under onsdagskvällen.

– Jag måste erkänna att jag är bekymrad. Vi minns attackerna den 11 september. Jag bor i närheten av London Bridge och den så kallade Shardbyggnaden. Det är nog lika bra att hålla sig borta tills vidare, säger han.

Många poliser

Polisnärvaron i centrala London är stor efter attacken och på torget Trafalgar Square, som är populärt bland turister, lyser himlen upp av det blå skenet från polisbilarna.

På torget går ett danskt par som är på semester i huvudstaden.

– Vi fick först information om händelsen genom att familjen skickade meddelanden och undrade om vi var okej. Men vi insåg att något hade hänt när vi såg och hörde alla helikoptrar, säger Morten Bruun.

Knivhögg polis

Vid dådet körde föraren på ett stort antal människor på Westminister Bridge, fortsatte mot parlamentsbyggnaden och rammade en grind. Han övergav fordonet och tog sig in på parlamentsområdet. Där knivhögg han en polis till döds, innan han själv sköts ihjäl av polis. Tre personer ur allmänheten dödades också.

Polisen uppgav sent under kvällen att attentatsmannen förmodligen var inspirerad av internationell terrorism. Attacken kopplas till islamistisk extremism.

Omkring 40 personer skadades i dådet. Flera av de skadade är utländska medborgare, rapporterar AFP. Tre franska skolelever, fem Sydkoreaner, två rumänska medborgare och en man från Portugal, finns bland de skadade.