Redan efter 90 sekunder låg hans Norge under i VM-kvalmötet mot Nordirland, och det slutade till slut med en 0–2-förlust.

Därmed ser det riktigt illa ut för Norge i VM-kvalgrupp C.

Norge har bara spelat in tre poäng på fem matcher och ligger femma i gruppen, bara San Marino är efter i tabellen.

Matchen mot Nordirland, som gjorde succé i EM i somras, hann knappt ens börja förrän Rune Almenning Jarstein tvingades sparka ut bollen från eget mål.

Det var Jamie Ward som drog nytta av ett passivt norskt försvarsspel och mycket vackert kunde skjuta in bollen i mål.

– Jag jublade inte direkt... Vi vet ju vad det betyder att få det första målet i en fotbollsmatch, sade Lagerbäck på presskonferensen.

– Men vi ska kunna resa oss. Det var inte målet som gjorde att vi blev passiva och spelade fel. Jag har ett stort ansvar där, det var inget vinnarlag på plan i första halvlek, men vi vänder upp det bra till andra halvlek även om vi inte skapar tillräckligt med målchanser, sade Lagerbäck.

Conor Washington avgjorde matchen när han lurade de norska mittbackarna och fick in 2–0.

– Nordirland gjorde det svårt för oss. Vi var inte bra i första halvlek, gjorde det bättre i andra. Men det var inte den bästa av matcher, sade Lagerbäck.

Norge har misslyckats i de åtta senaste kvalspelen, och inte nått ett mästerskap förrän EM 2000.

– Realistiskt sätt är chanserna i princip minimala. Vi ska spela för att skapa ett vinnarlag, det kommer naturligtvis bli ett mer långsiktigt perspektiv på det hela. (FNB–TT)