NyhetsbildZoom
Många förare fastnade i polisen dygnslånga intensivövervakning av hastigheter. Foto: Lehtikuva

Över 400 fortkörare fast under skärpt övervakning

Linn Övergaard -
Polisens dygnslånga övervakningsoperation gav resultat på de österbottniska vägarna. Många bilister körde över tillåten hastighet.

Under 24 timmar intensivövervakade Österbottens polisinrättning hastigheterna på vägarna som en del av en internationell övervakningsoperation samordnad av Europeiska trafikpolisnätverket (TISPOL).

Under övervakningsdygnet som inleddes klockan sex på onsdag morgon och avslutades samma tidpunkt på torsdagen uppdagades 435 fall av hastighetsöverträdelser.

Tre förare fick temporärt körförbud. En rattfyllerist påträffades och polisen stötte på fem efterlysta personer.

Utöver de 435 förare som blev fast för fortkörning, fastnade 567 fordon i den automatiska hastighetsövervakningen.


7000 fast i hela landet

I hela landet var det nästan 7000 fortkörare som åkte fast. Nästan 1700 greps av polispatruller medan kring 5000 åkte fast i automatisk hastighetsövervakning. Totalt greps 19 efterlysta i samband med övervakningen plus att även 30 andra brott avslöjades.

Enligt polisen är antalet fortkörare ungefär lika många som vid fjolårets operation.

lokalt
Lokalt
23.4 kl 08:18
Lokalt
22.4 kl 22:18
Visa fler
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild

De fick par i tvillingar

REPORTAGE Första gången var omtumlande. Andra gången trodde de inte det var sant. Familjen Belhoucine-Hauptmann fick två par tvillingar inom tre år.

Nyhetsbild
Inrikes

Halla-aho till HBL: Sannfinländarna bör skärpa tonen

EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho, som kandiderar till posten som Sannfinländarnas ordförande, vill att partiet ytterligare ska skärpa tonen i frågor kring invandring och experimentet med att göra svenskan frivillig i finska skolor. Det säger han i en intervju med HBL på söndagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart stårorgeln redoför konsert

KARLEBY Efter 60 år i förvaring hade piporna i bly och tenn missformats under sin egen tyngd. Nu är de restaurerade tillsammans med resten av Normannorgeln.

Nyhetsbild
Lokalt

Hus brann i Jakobstad

BLÅLJUS Natten till söndag brann ett hus på Kauparbergsgatan i Jakobstad.

Mest läst senaste veckan