Finland till semifinal i U18-VM

Björn Bredbacka -
Finland har gått till semifinal i ishockey-VM för pojkar under 18 år. Finland besegrade Tjeckien med 6–5 (4–1, 1–3, 0–1, 1–0).

Finlands målskyttar var tvåmålsgöraren Aarne Talvitie samt Miro Heiskanen, Linus Nyman, Urho Vaakanainen och Santeri Virtanen.

Finland inledde kvartsfinalen starkt. Tack vare den effektiva första kedjan gick smålejonen upp i en 5–1, men sedan tog draget slut. Fyra utvisningar under andra perioden släppte in Tjeckien i matchen.

I tredje perioden försvarade Finland sin enmålsledning i 17 minuter. Sedan kunde Filip Zadina utjämna till 5–5 och matchen gick till förlängning.

Förlängningen bjöd på målchanser för båda lagen, men avgörandet kom först med 58 sekunder kvar att spela. Urho Virtanen lyckades lägga in pucken i målet efter ett snabbt finländskt anfall.

Lagen spelade då med tre mot tre efter utvisningar för Ondrej Machala och Kristian Vesalainen.

I semifinal möter Finland vinnaren från matchen Ryssland–Slovakien, som spelas senare i kväll.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild

De fick par i tvillingar

REPORTAGE Första gången var omtumlande. Andra gången trodde de inte det var sant. Familjen Belhoucine-Hauptmann fick två par tvillingar inom tre år.

Nyhetsbild
Inrikes

Halla-aho till HBL: Sannfinländarna bör skärpa tonen

EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho, som kandiderar till posten som Sannfinländarnas ordförande, vill att partiet ytterligare ska skärpa tonen i frågor kring invandring och experimentet med att göra svenskan frivillig i finska skolor. Det säger han i en intervju med HBL på söndagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart stårorgeln redoför konsert

KARLEBY Efter 60 år i förvaring hade piporna i bly och tenn missformats under sin egen tyngd. Nu är de restaurerade tillsammans med resten av Normannorgeln.

Nyhetsbild
Lokalt

Hus brann i Jakobstad

BLÅLJUS Natten till söndag brann ett hus på Kauparbergsgatan i Jakobstad.

Mest läst senaste veckan