Finlands målskyttar var tvåmålsgöraren Aarne Talvitie samt Miro Heiskanen, Linus Nyman, Urho Vaakanainen och Santeri Virtanen.

Finland inledde kvartsfinalen starkt. Tack vare den effektiva första kedjan gick smålejonen upp i en 5–1, men sedan tog draget slut. Fyra utvisningar under andra perioden släppte in Tjeckien i matchen.

I tredje perioden försvarade Finland sin enmålsledning i 17 minuter. Sedan kunde Filip Zadina utjämna till 5–5 och matchen gick till förlängning.

Förlängningen bjöd på målchanser för båda lagen, men avgörandet kom först med 58 sekunder kvar att spela. Urho Virtanen lyckades lägga in pucken i målet efter ett snabbt finländskt anfall.

Lagen spelade då med tre mot tre efter utvisningar för Ondrej Machala och Kristian Vesalainen.

I semifinal möter Finland vinnaren från matchen Ryssland–Slovakien, som spelas senare i kväll.