NyhetsbildZoom
Björn Vikström. Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Biskopen i Karleby

ÖT-VBL -
I dag in­leder biskop Björn Vikström sin biskopsvisitation i Karleby svenska församling.

Den första delen av visitationen hölls i november och nu är det dags för själva besöket i församlingen. Programmet inleds i kväll med kyrkfest i stadskyrkan.

Stadsdirektör Stina Mattila framför en hälsning och biskop Björn Vikström talar. För musiken står Nina Åström, kören Paletten, kyrko­kören samt KU:s Blås­orkester tillsammans med församlingens kantorer. Kvällen avslutas med kyrkfarstukaffe.

På lördag eftermiddag blir det en vandring från Rödsö skola till Vittsar skola. Där hålls också en byagudstjänst där Berndt Berg predikar. Det blir också vittnesbörd och en hälsning av biskopsparet och musik.

På söndag firas mässa i sockenkyrkan där biskopen predikar och efter den blir det församlingslunch i församlingshemmet till förmån för församlingens ungdomsprojekt. Visitationshelgen avslutas med visitationsstämma.

Det här är den första visitationen enligt den nya modell som domkapitlet utarbetat. Det är en ettårig process som inleds med ett diskussionstillfälle, följt av själva visitationsbesöket och avslutas med ett uppföljande besök efter ett halvår.

Målsättningen är dels att stöda och uppmuntra de anställda och församlings­aktiva, men också utvärdera och granska det arbete som görs i församlingen.

lokalt
Lokalt
23.4 kl 08:18
Lokalt
22.4 kl 22:18
Visa fler
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild

De fick par i tvillingar

REPORTAGE Första gången var omtumlande. Andra gången trodde de inte det var sant. Familjen Belhoucine-Hauptmann fick två par tvillingar inom tre år.

Nyhetsbild
Inrikes

Halla-aho till HBL: Sannfinländarna bör skärpa tonen

EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho, som kandiderar till posten som Sannfinländarnas ordförande, vill att partiet ytterligare ska skärpa tonen i frågor kring invandring och experimentet med att göra svenskan frivillig i finska skolor. Det säger han i en intervju med HBL på söndagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart stårorgeln redoför konsert

KARLEBY Efter 60 år i förvaring hade piporna i bly och tenn missformats under sin egen tyngd. Nu är de restaurerade tillsammans med resten av Normannorgeln.

Nyhetsbild
Lokalt

Hus brann i Jakobstad

BLÅLJUS Natten till söndag brann ett hus på Kauparbergsgatan i Jakobstad.

Mest läst senaste veckan