NyhetsbildZoom
Medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen åtalas i dag. Foto: Juha Sorri

Dom för nazistupplopp i dag

FNB -
Mellersta Finlands tingsrätt ger i dag sina domar i fallet där medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen står åtalade för ett upplopp i Jyväskylä i augusti 2015.

Tre män åtalas för att ha lett upploppet. En av dem är Jesse Torniainen, som tidigare i år dömdes till två års fängelse för grov misshandel på Stationsplatsen i Helsingfors.

Åklagaren yrkar tio månaders ovillkorligt fängelse för Torniainen i upploppsfallet. Mannen som ledde den tidigare Finska motståndsrörelsen vid tidpunkten för de misstänkta brotten riskerar sju månaders villkorligt fängelse. Den tredje mannen som åtalas för att ha lett upploppet kan bli dömd till åtta månaders villkorligt straff om åklagaren får som hen vill.

En del av de åtalade har erkänt misshandel men samtliga bestrider upplopp.

Domarna torde falla klockan 14.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild

De fick par i tvillingar

REPORTAGE Första gången var omtumlande. Andra gången trodde de inte det var sant. Familjen Belhoucine-Hauptmann fick två par tvillingar inom tre år.

Nyhetsbild
Inrikes

Halla-aho till HBL: Sannfinländarna bör skärpa tonen

EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho, som kandiderar till posten som Sannfinländarnas ordförande, vill att partiet ytterligare ska skärpa tonen i frågor kring invandring och experimentet med att göra svenskan frivillig i finska skolor. Det säger han i en intervju med HBL på söndagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart stårorgeln redoför konsert

KARLEBY Efter 60 år i förvaring hade piporna i bly och tenn missformats under sin egen tyngd. Nu är de restaurerade tillsammans med resten av Normannorgeln.

Nyhetsbild
Lokalt

Hus brann i Jakobstad

BLÅLJUS Natten till söndag brann ett hus på Kauparbergsgatan i Jakobstad.

Mest läst senaste veckan