Berusad man med rörbomber greps i Sverige

FNB–TT -
En 40-årig man som hade två rörbomber med sig greps i Eskilstuna i Sverige natten till fredagen.

– Det var tur att vi hade poliser på plats med militär bakgrund som kunde ta hand om det här, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till SVT Nyheter.

Mannen var stökig och berusad och vägrade lämna en bekants lägenhet, så denne ringde polisen. När en patrull kom dit upptäckte de bomberna.

– Det är någon form av hemmabygge, men den eventuella effekten av den vet vi inte. Men patrullen på plats gjorde bedömningen att det handlade om någon form av explosiv vara. Vad det är får teknikerna ta reda på, säger Lindkvist.

Det är inte klarlagt vad 40-åringen hade tänkt göra med bomberna. Han misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och kommer att förhöras när han har nyktrat till, skriver polisen på sin hemsida.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild

De fick par i tvillingar

REPORTAGE Första gången var omtumlande. Andra gången trodde de inte det var sant. Familjen Belhoucine-Hauptmann fick två par tvillingar inom tre år.

Nyhetsbild
Inrikes

Halla-aho till HBL: Sannfinländarna bör skärpa tonen

EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho, som kandiderar till posten som Sannfinländarnas ordförande, vill att partiet ytterligare ska skärpa tonen i frågor kring invandring och experimentet med att göra svenskan frivillig i finska skolor. Det säger han i en intervju med HBL på söndagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart stårorgeln redoför konsert

KARLEBY Efter 60 år i förvaring hade piporna i bly och tenn missformats under sin egen tyngd. Nu är de restaurerade tillsammans med resten av Normannorgeln.

Nyhetsbild
Lokalt

Hus brann i Jakobstad

BLÅLJUS Natten till söndag brann ett hus på Kauparbergsgatan i Jakobstad.

Mest läst senaste veckan