Fängelse för män som köpte sex av minderårig

FNB -
Två män har dömts till långa fängelsestraff för att ha köpt sex av en minderårig. Egentliga Finlands tingsrätt dömde männen på fredagen.

Båda hade enligt rätten gjort sig skyldiga till två fall under fjolåret. Rätten dömde Ömer Karaaslan, 30, och Mustafa Korkmaz, 36 till två och ett halvt års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av barn och köp av sexuella tjänster av ung person.

Den kvinna som lockat barnet att idka sexhandel dömdes till ett villkorligt straff på ett år och tio månader, samt 90 timmar samhällstjänst.

De dömda ska dessutom betala offret ersättningar på 21 000 euro.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan