NyhetsbildZoom
JYP poserar efter vinsten. Foto: Lehtikuva

JYP vann målrik bronsmatch efter förlängning

FNB -
JYP har vunnit bronset i FM-ligan i ishockey. "Vi har rullat tummar i en vecka och väntat".

JYP har vunnit bronset i FM-ligan i ishockey. JYP besegrade HIFK i bronsmatchen i Jyväskylä med 6–5 efter förlängning. Michel Miklik gjorde segermålet i förlängningens första minut.

– Det var säkert hockey i publikens smak. En kedja hos IFK var glödhet och vi fick inte stopp på dem. Men lyckligtvis slutade det så här. Det är betydligt roligare att avsluta säsongen så här än att återvända till omklädningsrummet efter ett baklängesmål, sade JYP:s lagkapten Juha-Pekka Hytönen som sköt två mål i matchen.

HIFK:s första kedja med Juuso Puustinen, Roope Hintz och Joonas Rask stod bakom gästernas alla mål.

– Det grämer så förbannat. Vi kunde ha vunnit, sade Puustinen som sköt tre mål och passade till två.

Han var också besviken över att laget tvingats vänta i över en vecka på att få bronsmatchen undanstökad.

– Det är roligt att spela hockey och det är vårt kära yrke, men bronsmatchen är nog ganska onödig. I mer än en vecka har vi rullat tummar och väntat. Bronsmatchen ingår inte i programmet i alltför många serier numera och jag hoppas det var sista gången den spelades i den här serien.

JYP inledde matchen starkt och gick upp i en tvåmålsledning men HIFK utjämnade innan första periodpausen. Efter andra perioden ledde JYP med 4–3.

Då Sami Niku vid 57.06 gjorde 5–4 för JYP såg det redan ut som att medaljen var avgjord – men Puustinen kvitterade bara 25 sekunder senare och förde matchen till förlängning.

Blott 45 sekunder in i förlängningen avgjorde Miklik sedan matchen till hemmapublikens förtjusning.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan