Den brittiska tull- och skattemyndigheten HNRC skriver i ett pressmeddelande att man på onsdagen gripit flera män som är verksamma inom den professionella fotbollen.

Omhändertagandena är del av en polisutredning som handlar om övergångsaffärer, skattebrott och försäkringsbedrägerier, skriver The Sun.

Insatsen görs ihop med franska myndigheter och fransk polis ska ha genomfört husrannsakningar runt om i landet samtidigt som tillslagen i England. Flera personer ska ha tagits i förvar.

– 180 HMRC-anställda har varit utsända runt om i Storbritannien och Frankrike i dag. Utredare har genomsökt ett antal platser i nordöstra och sydöstra England och gripit personer och även omhändertagit dokument, datorer och mobiltelefoner, skriver HMRC enligt flera brittiska medier.

Fotbollsklubben Newcastles vd Lee Charnley har gripits. En husrannsakan ska ha utförts hos Newcastle samt hos Londonklubben West Ham.

– Den här brottsutredningen skickar en tydlig signal om att du, oavsett vem du är, får ta konsekvenserna om du begår skattebrott. Eftersom det här är en pågående utredning kan HMRC för tillfället inte ge några ytterligare detaljer, skriver myndigheten.

Det har bara gått ett par dagar sedan Championship-klubben Newcastle säkrade avancemang till Premier League.