Många spelare lär också lämna klubben efter sina starka formbesked.

Savon Sanomat, dagstidningen som dominerar marknaden i KalPas hemstad Kuopio, har tidigare gått ut med att backen Niko Mikkola flyttar till finalmotståndaren Tappara nästa säsong. Yttrarna Janne Keränen och Arttu Ilomäki lär vara klara för Lukko, medan backen Joonas Lyytikäinen och yttern Jyri Junnila går till Kärpät. Expressen har dessutom avslöjat att Eero Kilpeläinen ska spela för Örebro.

Toppcentern Jaakko Rissanen är i sin tur aktuell för KHL nästa säsong.

Kärpäts sportchef Harri Aho har fått se många av sina starka lagbyggen falla ihop efter framgångsrika säsonger.

– Det är framgångens pris, att spelarna blir intressanta i ishockeyvärlden efter att ha tagit plats i rampljuset. Förra säsongen tappade vi 18 spelare. En del av dem skulle vi inte ha skrivit några nya kontrakt med, men där fanns också såna som flyttade till NHL och som vi inte kunde stoppa, säger Aho.

Trots att Kärpät fick nöja sig med FM-brons förra säsongen blev anfallaren Sebastian Aho en etablerad NHL-spelare redan i år. Yttern Jesse Puljujärvi och backen Markus Nutivaara flyttade också till Nordamerika. Anfallaren Miro Aaltonen och centern Mika Niemi gick till ryskledda KHL.

– Vi fick ekonomisk ersättning för att upphäva deras kontrakt, men det kompenserar inte fullt ut för Aaltonen, som utvecklats ytterligare och gjorde en toppsäsong i KHL, säger Aho.

KalPa räknar med att byta ut stora delar av laget.

– Spelarnas karriärer i samma klubb har blivit kortare än tidigare, säger Janne Kekäläinen som håller koll på marknaden för KalPas del.

Lagledningen ska också bytas ut, för succétränaren Pekka Virtas treåriga kontrakt går ut. Han ryktas vara på väg till Lukko. Sportchefen Kimmo Kapanen slutar, medan hans bror Sami Kapanen blir ny tränare.

– KalPa har jobbat bra. Det är bara att lyfta på hatten, säger Aho.