Nedflyttningen blev klar när Sunderland förlorade med 0–1 mot Bournemouth, efter norske Joshua Kings mål i 88:e minuten på lördagen. Samtidigt misslyckades Southamptons Dusan Tadic i sin straff mot Hull, den matchen slutade 0–0.

Med fyra matcher kvar att spela har Sunderland, som bara samlat 21 poäng den här säsongen, 13 poäng upp till Hull och säker mark. Laget, som tränas av David Moyes, har därmed inte ens en matematisk chans att hålla sig kvar.

– Vi har tidigare lyckats rädda oss kvar ibland, men den här gången lyckades det inte. Nedflyttning känns naturligtvis inte särskilt bra. Vi har inte presterat och gjort tillräckligt bra resultat, sade Sunderlands kapten John O'Shea efter matchen, enligt BBC.

Sunderland återvänder efter säsongens slut till League Championship efter tio år i Premier League.

Vardy matchvinnare

Leicesters Jamie Vardy gjorde sitt 12: e ligamål för säsongen när han gjorde matchens enda mål borta mot West Bromwich.

– Jag är nöjd med resultatet i dag och med Jamie Vardy. Han har gjort en hel del mål den senaste tiden. Förhoppningsvis fortsätter han med det, sade Leicesters manager Craig Shakespeare efter matchen, enligt BBC.

Vardys fullträff kom strax före pausen. Den snabba engelsmannen blev frispelad av Shinji Okazaki, och ensam med målvakten Ben Foster missade Vardy inte.

Leicester har fått ett uppsving efter Claudio Ranieri avskedades i februari. 1–0-segern på lördagen innebär att Leicester är upp på elfte plats i tabellen, nio poäng ovanför nedflyttningsstrecket. West Bromwich är fortfarande tionde i tabellen, fyra poäng före Leicester.

Matchen mellan Stoke och West Ham slutade mållös. West Ham är bara 14:e och kan ännu inte känna sig säker på att stanna kvar i Premier League. Londonlaget har med tre matcher kvar att spela åtta poäng mer än Swansea, som är på nedflyttningsplats. Swansea har dock en match mer spelad.