Valtteri Bottas kunde inte sluta le efter karriärens första GP-seger i formel 1. 27-åringen fick ta emot priset av självaste Rysslands president, Vladimir Putin.

– Det räckte ju länge men det är värt att vänta på, säger Bottas.

Han fortsätter:

– Otroligt. Jag är verkligt, verkligt lycklig.

Bottas steg i starten upp i täten från den tredje startrutan. Han spurtade förbi Ferraris båda förare, som startade från ruta ett och två. I slutet hotade Sebastian Vettel hans seger men Bottas höll och blev den femte finländska GP-vinnaren i formel 1. De föregående vinnarna är Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Räikkönen och Heikki Kovalainen.

– Jag gjorde en bra start, kanske lite bättre än vad Ferraribilarna, säger Bottas till intervjuaren Eddie Jordan under prisceremonin i Sotji.

Jordan påminde att Rosberg, Häkkinen och Räikkönen är världsmästare. Blir Bottas följande?

– Det är mitt enda mål. Och mot det siktar jag, svarade Bottas.

Jordan förundrade sig över att Bottas endast fått ett ettårigt kontrakt och krävde att Mercedes stallchef Toto Wolff med det samma förlänger det med tre år. Wolff nöjde sig med att mysa, precis som Bottas.

Vettel, som toppar i VM-serien, berättade att han gjorde sitt yttersta för att passera Bottas. Tysken var lite sur över att Felipe Massa bromsade upp i avgörande omkörningslägen men medgav att Bottas ändå var den bättre.

– Dagens bästa man. Det var fint gjort. Strålande, mycket snabb, inga misstag, säger Vettel, som har vunnit VM-titeln fyra gånger.