Och det skulle bli ännu tyngre för United, som sedan tidigare har skador på Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rojo, Paul Pogba, Chris Smalling och Phil Jones. För även om man fick ett billigt ledningsmål i form av en väldigt tveksam straff som Wayne Rooney tryckte dit, kom kallduschen från Swansea i den 79:e minuten.

Islänningen Gylfi Sigurdsson tog hand om en frispark från ett bra läge – och bollen satt i krysset. En otroligt viktig poäng för Swansea, som kämpar för nytt kontrakt i Premier League-fotbollen.

För United var det tionde krysset på hemmaplan och laget är kvar på en femte plats i tabellen, precis nedanför den sista direktplatsen till Champions League.

Avståndet till Manchester City, som är fyra i tabellen, är dock fortsatt en poäng efter att även City kryssade på söndagen, 2–2 mot nästjumbon Middlesbrough.

Chelsea fortsatte att kliva på mot titeln genom att hämta hem tre nya poäng med 3–0 borta mot Everton. Chelsea är nu sju poäng före Tottenham, som ställs mot Arsenal senare på söndagen.