NyhetsbildZoom
Olyckan inträffade strax efter klockan 9 i morse. Foto: Arkiv

Vinden tog tag i gräsbrand i Lövö

ÖT -
Två enheter från brandstationen i Bennäs ryckte ut till Lövö på måndagen för att släcka en gräsbrand.

Det var en man som brände gammalt gräs som tappade kontrollen över elden, som hotade att sprida sig till närliggande bebyggelse. Mannen gjorde det enda rätta och larmade brandkåren.

- Elden spred sig snabbt i vinden, men vi fick den snabbt under kontroll. Det var ingen stor brand, säger Tore Lindström, stationsmästare i Pedersöre.

Just nu råder det gräsbrandsvarning i stora delar av landet, och Lindström uppmanar folk till försiktighet.

- Marken har torkat efter vintern och en gräsbrand sprider sig lätt i vindpustarna. Man bör tänka sig för flera gånger om innan man gör upp eld, säger Lindström.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan