NyhetsbildZoom
Redan innan brandkåren var på plats strax efter klockan 5.30 på lördagsmorgonen hade det brunnit i flera timmar under golvet i den gamla skolan i Korsnäståget. Byggnaden totalförstördes. Foto: Ari Sundberg

Polisen vill ha tips om branden i Korsnäståget

-
Polisen har skäl att misstänka att branden i Korsnäståget i Vasa är anlagd och vill ha tips om personer eller fordon som eventuellt iakttagits natten till lördag.

En brand i den gamla skolan på Kapellbacksvägen i Korsnäståget orsakade kraftig rökutveckling på lördagen. Larmet om branden kom strax efter klockan 5.30 och byggnaden som brann måste rivas. Släcknings- och röjningsarbetet pågick fortfarande när klockan var 14 på lördagen.

Polisen har skäl att misstänka att branden är anlagd. Österbottens polisinrättning begär tips om personer och fordon som rört sig på skolområdet, speciellt på natten mellan fredag och lördag klockan 22–5.30.

Polisens tips kan ges per telefon på nummer 050-38 19 810 och via e-post på adressen rikostorjunta.rannikko- pohjanmaa@poliisi.fi.

Korsnästågets skola har redan en tid varit ur bruk och det har varit meningen att riva skolan. Inne i den tomma skolbyggnaden och på skolbyggnadens gård har det gjorts ofog under vintern och våren.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan