NyhetsbildZoom
Tv-sändning. Foto: Arkiv

Tv-kanaler kan mörkna på grund av uppdateringar

Fredrik Westblom -
Nästa vecka byter MTV3 och Nelonen frekvenser. Det betyder att kanalerna kanske inte syns om du inte gör en kanalsökning, skriver Iltalehti.

På onsdag nästa vecka byter Nelonen och MTV3 frekvens. Det kan ställa till det för vissa, skriver Iltalehti. Många tv-apparater sköter kanalsökningen automatiskt men personer med äldre apparater måste göra sökningen manuellt.

Frekvensbytet sker den 17 maj mellan midnatt och klockan 8 på morgonen.

Även vissa betalkanaler är i farozonen, skriver Iltalehti. Samtidigt byter nämligen betalkanalerna sändningsteknik. Det här innebär att äldre apparater inte längre kan ta emot dem. Bland kanalerna som berörs finns C More, som för tillfället visar hockey-vm.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan