– Det är okej med älgkalven. Hon har varit utomhus i två-tre dagar nu och vandrar runt, säger Markku Harju på Nordic Wildlife Care i Replot.

Den några veckor gamla älgkalven hittades vid Gerby båthamn för drygt en vecka sedan, kraftigt nedkyld och övergiven av sin mamma. Nu har hon fått vård av veterinärer och äter och dricker som normalt. Redan nu lystrar den lilla kalven till sitt nya namn, Lilli.

– Jag matar henne med mjölk med ungefär två timmars mellanrum, säger Harju och berättar att Lilli var inne på dygnetruntvård hos veterinären för några dagar sedan. Hennes blodsocker pendlade upp och ner.

- Nu ser hon ut må bättre, och vi har kontakt med veterinären Assaf Wydra varje dag. Lilli har blivit hans hjärtesak och han följer noggrant med hur det går för henne.

Harjus kanske mest kända kompis, älgen Mervi, ser ut att vara vänligt inställd till den nya kalven.

– Än så länge är de på varsin sida av stängslet, vi måste ta det försiktigt. Vi vet inte hur Mervi reagerar om kalven kommer nära, och Lilli är fortfarande så liten och svag. Men om en tid ska de förhoppningsvis vara tillsammans.