Bangolfmaran i Jakobstad gick i mål strax efter klockan 12 på söndag. Maratontävlingen hade börjat ett dygn tidigare och det blev aldrig riktigt spännande på slutet.

Jussi Heino och Kimmo Lehtiö från Björnborgsklubben MG-Aces behärskade Jakobstadsbanorna bäst.

– Försprånget var länge kring tjugo slag, men på morgontimmarna gjorde vi ett ryck, säger Jussi Heino.

Rycket borgade för en synnerligen stabil seger. Duon vann med 585 slag mot 631 för silverkillarna Petri Lönngren och Aki Sillman. Greta Wedman/Aapo Siurola knep tredje platsen i partävlingen med resultatet 654 (706-52).

Hemmaduon Bengt Nord/Johan Storbacka belade sjätte platsen med resultatet 727 (777-50).

Herrarna Heino och Lehtiö var rätt jämna. Bägge hade ett bästa-varv på 28 slag. Jussi Heinio är en ofta sedd gäst i Jakobstad, då C-94 arrangerar sin maratontävling. Han har vunnit den fyra eller fem gånger tidigare, men då med en annan parhäst än Lehtiö.

– Jag kom med för att jag aldrig testat den här (maraton-)varianten tidigare. Men jag kan nog tänka mig att komma en gång till, säger Lehtiö.

De är överens om att den femte och sjätte banan är de knepigaste i Jakobstad. En 24-timmarstävling kan bjuda på varierande vädertyper, men enligt segrarna var det rätt drägligt större delen av tiden. Det kom lite vatten som framtvingade ett par kortare pauser, men inget skyfall.

– Ja, det finns ingen orsak att skylla på vädret. Fast det är klart, ibland undrar man vad man håller på med så här mitt i natten när det regnar och myggen irriterar, säger Jussi Heinio