Nice Futis föll med 1–4 (0–3). Det var inte bara en förlustsvit som bröts när FC United vann i Björneborg. Det hade också gått nästan en månad sedan laget senast kunde triumfera i division ett.

Säsongens första seger kom den 22 april. Söndagens triumf var lagets andra och tack vare den ligger Uniteddamerna nu på rätt sida om det förhatliga strecket i tabellen.

Gästerna tog kontrollen över händelserna tidigt i den första halvleken. Sanna Ög gjorde 0–1 efter bara arton minuters spel och bara några minuter senare satte Louise Björkskog 0–2.

Och när spelarna väl hade fått korn på motståndarmålet var alla bekymmer som bortblåsta. Matchuret hade tickat i 26 minuter då Andrea Ström gjorde 0–3.

Nice Futis reducerade några minuter efter pausvilan, men det rubbade inte United och allra minst Andrea Ström. Hon fastställde slutresultatet 1–4 i den 69:e minuten.

FC United: Julia Härmälä, Ronja Forslund (88 Annie Victorzon), Vanessa Haavisto, Isabella Storvall (64 Mea Kulla), Josefine Sjöblom, Anu Allonen, Ida Backman, Andrea Bjonbäck, Sanna Ög, Andrea Ström och Louise Björkskog.