Det har varit på gång en längre tid men nu står det klart. Korv-Görans öppnar i Vasa. Johan Lindberg, som är vd för Korv-Görans, säger att det känns väldigt kul att äntligen få öppna i Vasa.

– Det tog lite längre tid än vi räknat med att få bygglov på Brändö torg, säger Lindberg.

Lindberg som själv bott på Brändö säger att stadsdelen är perfekt för Korv-Görans. Det är nära till studerande och det är smidigt att komma efter mat. Men den största orsaken till att man valt Brändö är ändå Niklas Borg som haft Brändö grillen i många år.

– Vi vill ha folk som kan branschen och det är något som Nicke Borg kan.

Borg säger att Korv-Görans varit intresserad av Vasa sedan 2011 och att han väntat länge på att få öppna.

– Vi har tittat på andra lokaler och sökt bygglov. Nu med facit på hand är jag jättenöjd med vad vi fått tillstånd.

Restaurangen byggs för tillfället på torget där Brändö grillen stått tidigare. Det är Kalle Viljanen som ritat byggnaden som har ett 24 meter långt tak och svart, tjärad panel.

Planer för framtiden finns redan nu fastän man ännu inte hunnit öppna. En terrass mot torget ska byggas och Borg hoppas kunna sälja mellanöl till matgästerna.

De som varit rädda för att favoriterna från Brändögrillen skulle försvinna från menyn behöver inte vara oroliga, säger Borg.

– Vi kommer i fortsättningen också sälja till exempel chilipekoni och supererkkarit.

Rekryteringsprocessen är i full gång. När restaurangen öppnar i mitten av augusti kommer den sysselsätta två heltidsanställda och några deltidsanställda.

Uppdaterad 22:00 med kommentarer av Niklas Borg.