NyhetsbildZoom
Målet för det misstänkta terrorbrottet i Helsingfors ska ha varit Tempelplatsens kyrka. Foto: Lehtikuva/Irene Stachon

Polisen misstänker förberedelse till terrorbrott i Helsingfors

FNB -
Centralkriminalpolisen misstänker att det planerats ett brott i terroristiskt syfte i Helsingfors.

Centralkriminalpolisen misstänker att det planerats ett brott i terroristiskt syfte i Helsingfors. Målet ska ha varit Tempelplatsens kyrka. Polisen meddelar att den satt igång alla tänkbara åtgärder för att utreda hotet.

– Vi gör allt vi kan för att garantera varenda medborgares säkerhet, säger kriminalöverkommissarien Tero Haapala vid CKP till FNB.

Flera betonghinder placerades utanför Tempelplatsens kyrka i dag. I går pågick en synlig polisoperation i området. Då ville polisen inte säga mera än att man spanade efter en misstänkt person, men inte hittade hen.

Haapala säger att den synliga operationen vittnar om att polisen har tagit hotet på allvar. CKP har ändå gjort bedömningen att det för närvarande inte finns någon orsak till att fortsätta en operation liknande den i går.

– Medborgarna kan tryggt fortsätta med sin normala vardag, säger Haapala.

Eftersom utredningen inte är färdig vill polisen inte ge närmare uppgifter om hotet just nu. Haapala vill till exempel inte uttala sig om varför polisen tror att just Tempelplatsens kyrka ska ha varit målet för det misstänkta planerade brottet

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan