Landets högsta domstol beslutade på samma gång på måndagen att inreseförbudet kan träda delvis i kraft. Enligt nyhetsbyrån Bloomberg kommer inreseförbudet att gälla inom tre dygn. Beslutet beskrivs som en klar seger för Trump.

President Trump har betonat att inreseförbudet behövs, trots att förbudet har kritiserats och beskrivits som grundlagsstridig och diskriminerande.

Trumps administration bad tidigare i juni att högsta domstolen skulle återinföra inreseförbudet. Vita huset står fast vid att förbudet är lagligt.

Trumps inreseförbud skulle påverka medborgarna i sex länder med muslimsk majoritet. Förbudet skulle träda i kraft som en mildare version i mars, men en domare i delstaten Hawaii fryste ärendet.

Förbudet skulle stoppa medborgare i Jemen, Libyen, Somalia, Sudan och Syrien från att resa till USA i 90 dagar och samtidigt förbjuda alla flyktingar från att resa till USA i 120 dagar. Det ursprungliga förbjudet gällde även Irak, men förbjudet föll tidigare i år varefter Trumps administration skissade fram en ny version.